Anketa
Chcete, aby tým ŽC kandidoval do vedení ÚAD SLČR?
Sponzoři

MMP - ŽCC 20.2.2016

1.ročník Memoriálu Martina Procházky - Přebor Živěla cupu - Živěla cup CUP

V druhé polovině února jsme využili proluky v závodním kalendáři a rozhodli jsme se navázat na loňskou úspěšnou akci. Pozvali jsme bývalé závodníky a ze současných ty, kteří se alespoň jednou zúčastnili Jarního zasedání ŽC. Původně jsem o organizaci nechtěl vůbec psát, ovšem počasí nám připravilo velmi horké chvilky (doslova), a tak se vše podařilo doladit až během posledních dvou dnů. Taky se tři dny neválčilo, nelámal šutr v lomu a ani se nic nestavělo, protože na to přes telefonování a shánění svahu, bydlení a hlavně časomíry nebyl čas. Vše se však povedlo, takže akce mohla začít.

Plán byl jednoduchý: zavzpomínat na kamaráda, pecičkově zazávodit, něco pokropit, potančit a hlavně se skvěle pobavit. Možná to bude od spoluorganizátora znít namistrovaně, ale myslím, že plán byl splněn na 100%. Potkali jsme se v Loučné nad Desnou na svahu patřícímu k penzionu Oáza. Při první prohlídce svahu to nevypadalo příliš optimisticky, ale díky veliké vstřícnosti místního šéfa Karla a jeho kolegy se nám podařilo vše připravit podle našich představ. A tak nic nebránilo vylosovat startovní čísla a postavit se na start.

Startérem byl zraněný Ála, předjezdcem rovněž zraněný AM a duševní podporou travní velmistr Hanzi. 

První byl na řadě tříkolový obřák, kde se počítala dvě nejlepší kola a bitva to byla parádní, doslova o setiny. Potom jsme plynule (opět díky vstřícnosti Karla) navázali slalomem již za umělého osvětlení, opět tříkolovým se započtením dvou nejlepších časů. Výsledný čas byl součtem dvou nejlepších časů z obřáku a slalomu. Zde se objevila odpověď na otázku z Bílé, jestli jeden bodík plus mínus něco znamená. A znamená. Díky nedojetí na Bílé přišel RGMS o průběžné druhé místo právě o jeden bod. A to zamrzí.

Po dojetí a skliklizení tyčí jsme se dojeli ubytovat, umýt, vyvonět a na vyhlášení. Zde promotér RGMS vyhlásil kategorie mužů a žen a předseda Čurda předal skleněné plakety třem nejlepším v každé kategorii (muži - Váňa, Kuba Kořistka a Kuba Vymlátil; ženy - Bára Kli, Tygr a Soňa). Poté Bára Oče vyhlásila kategorii ŽC a Tess předala plakety třem nejlepším ( eF, KŠ a Sun) a vítězi i putovní pohár. Ten nás potom parádně pocákal šamPíčkem, včetně stěn a stropu.

Ihned po vyhlášení jsme se vrhli na miniraut a po pár hekerských pokusech se nám podařilo rozjet i zakázanou hudbu včetně parádní diskokoule. K tomu jsme si přes projektor pouštěli staré fotky ze závodů, kde ještě závodili i pozvaní. Nemohlo chybět ani naše vystoupení na Holki, ke kterému se přidali i ostatní a to již povětšinou v ŽC oblečcích. No a co by to bylo za ŽC akci, kdyby chyběla lyže. Takže samozřejmě proběhlo mnoho kolo jégrolyže, která potom vyvrcholila parádním ohňostrojem od předsedy. 

Ráno jsme ještě posnídali a vyrazili k domovům.

 

Závěrem chci za všechny členy poděkovat pozvaným za účast, i díky nim šlo o parádní akci. Zároveň doufáme, že příští rok se sejdeme ještě ve větším počtu.