Anketa
Chcete, aby tým ŽC kandidoval do vedení ÚAD SLČR?
Sponzoři

Pecička 20.-21.1.2018

Po klasickém rušení úvodních závodů sezóny z důvodu nedostatku sněhu je to konečně tady! První závody sezóny 2017-2018 a zároveň první závody Živelacupu se uskutečnily v Peci pod Sněžkou.

Na start se postavili 3 reprezentanti ŽC: AM, eF, KŠ, kteří tentokrát nezastali jenom roli závodníků. Po suché sezóně 2016/2017 letos do juniorů přišly nové modely a zástupci ŽC se tak museli mentorsky ujmout Peťulky a Kajdy a ukázat jim radosti a strasti závodního lyžování „in natura“. Cenné rady jim na prvních závodech předávala také nestárnoucí matadorka bílých svahů, Monča. Kromě nových juniorek panovalo také velké očekávání od sníženého rádiusu obřákových lyží.

Vstup do nové sezóny lze hodnotit víceméně pozitivně, no oproti minulé sezóně určitě. AM zaznamenal po letech trápení v GS hned 2 výsledky výrazně pod 100 bodů a mohl se tak radovat rovněž z vedení v Živělacupu. eF s KŠ kvalitními jízdami získali potřebné sebevědomí do dalších závodů.

No a co se stalo dále?

„Za dobrotu na žebrotu“, tak přesně toto si mohl říci eF, potom co dostal megahudring za svou snahu o nalezení (zřejmě nevyhovující) ubytování od týmu Poštolky.

Pecičková triskoška Klondike ani tentokrát nezklamala, první zahřívací večer jsme si ji „oťukali“ s FAST FOOD ORCHESTRA, následující NOC TULENÍCH PÁSŮ jsme již prožili přímo na pódiu a refrén „Pražskej démon“ bude věřím v následujících týdnech slyšet ještě několikrát. Vzpomínky zcela jistě zůstanou také na double body shot.

Juniorky vzhledem ke svému věku samozřejmě nikam nešly, čímž vzorně následovaly Móňu.

Už teď se těšíme na další závody!