Anketa
Chcete, aby tým ŽC kandidoval do vedení ÚAD SLČR?
Sponzoři

Memoriál Martina Procházky - Přebor Živěla cupu

Druhý ročník

V sobotu 25.2. nastal vrchol sezóny - druhý ročník Memoriálu Martina Procházky - Přeboru Živěla cupu.

Sjeli jsme se jako loni v Loučné nad Desnou v areálu penzionu Oáza. Pořadatelský vůz s RGMS, Zazou a hromadou vybavení dorazil na místo lehce po desáté ranní. Po doladění podrobností se starým známým Karlem jsme vyrazili ladit nově koupenou časomíru. Po první hodině již bylo jasné, že týden na vyrobení doplňků a naladění polotovaru nestačí. Dokonce i s proslulým všeumělem a znalcem KŠ se nám podařilo časomíru dát do provozu až skoro po dvou hodinách. Nicméně se povedlo a mohla začít prezentace s losováním. 

Po losování jsme se posilnili nachystaným guláškem a vyrazili na start. Tady byla připravena várnice čaje, ale jak nás znáte, nebyl to jen tak obyčejný čaj. Dokonce tak neobyčejný, že před druhým kolem slalomu už to bylo docela cítit. Každé kolo byla bitva o setiny, skluznice se leštily a sypaly mejdlíčkama, no závodní srdíčko muselo plesat.

Po dojetí závodu následoval přesun a ubytování podle pečlivě připraveného rozpisu (kterej kliklíč RGMS nahmatal v kapse, tam se šlo bydlet). Díky zkušenosti z loňska nejprve proběhlo krmení divé zvěře, aby se dostatečná pozornost mohla věnovat vyhlašování výsledků. Raut byl jako loni velice chutný a i množství bylo více než dostačující.

Samotné vyhlašování bylo téměř epické a velice vydařené.Nechyběla oslava písní od Holek Sláva patří jen vítězům. Pak už se začaly promítat staré fotky z dob, kdy ještě účastníci závodili, což pomalu navozovalo atmosféru k zábavě hlavní.

A tak se zahájilo první společnou lyží. No a dál se popilo a potančilo, pak jsme se nechali s naším ohňostrojem ztrapnit od místních, a tak se přešlo ke kropení, no a před půl šestou ranní už jsme všichni bucali.

Úkol vrcholu sezóny byl splněn beze zbytku - zavzpomínalo se na kamaráda, pozávodilo se, popilo a potančilo. Přesně tak to má vypadat.

Všem zúčastněným děkujeme za spoluvytvoření skvělé akce. Ti, kteří se zúčastnit nemohli (a omluvili se), rádi uvidíme příští rok. Kdo se nezúčastnil bez reakce nebo omluvy, ten to jednoduché mít nebude. 

http://zivelacup.rajce.idnes.cz/Prochy_cup_-_Prebor_Zivela_cupu/