Anketa
Chcete, aby tým ŽC kandidoval do vedení ÚAD SLČR?
Sponzoři

Albrechtice 2017

Dnes jiz je temer jiste, ze se zivelacup zapise tucnym pismem do historie ceskeho lyzovani. Zpravy o uspesich a dobrodruzstvich clenu a lidi co meli to stesti se k nim nekdy pripojit si pak najdou misto v knihovne kazdeho zapaleneho lyzare, podobne jako jiz legendarni tzv. « Loeffelmannova zprava » o stavu lyzovani v moravskoslezske uhelne panvi. V tomto duchu a s touto zodpovednosti je tedy potreba pristupovat k zapisum i z tech zavodu, kde zivelacup nezanechal tak hlubokou brazdu, jako se to kazdorocne deje v tradicnich destinacich jako je bila a pro pametniky tez petrikov. Tam mimochodem po zivelacupu a jmenovite po jeho, na poli biatlonovem nejuspesnejsim clenovi spacirovi, zustal misto brazdy cely potok.
 
Letos k tem mene exponovanym zavodum, po dvou velmi uspesnych karlovech,  bohuzel patrily i albrechtice. Kde se drive svadely nevidane souboje o predni pricky a pokladal se zaklad uspechu ci neuspechu v danem rocniku zivelacupu, byla letos ucast vice nez skromna. Misto nekonecnych vyletu za zavodnicemi po okolnich vesnicich a misto ovladnuti tanecniho parketu i pevecke souteze v povestnem kine smrzovka tak letos dva panove ve vymrzle chalupe resili v ktere z okolnich restauraci majii lepsi steaky : « je to sice az v Jablonci, ale ja to klidne odridim, ani nemam na pivo chut ». 
 
Co jsme nestihli vecer, snad se podari rano. A prece !  Byt po zavedeni novych pravidel pro GS lyze jiz nas prapor nevlaje tak vysoko, byli k videni krasne souboje. Spacir se rval jako lev a nic nedaval svemu souperi AM zadarmo. V patecnim druhem kole doslo temer k opakovani slavneho albrechtickeho zazraku. AM take bojoval co mu sily stacily, ale jeho vazani nevydrzelo napor sily vyprovokovany vecernim bezeckym treninkem a lyze jej opustila jiz v polovine zavodu. 
 
No co, jeste mame slalom, ten nam prece letos docela sel. Ale doba i uroven ceskeho lyzovani jde kvapem kupredu. S body, s nimiz se jeste pred par lety dala hrave atakovat prvni tricitka, radi se dnes zavodnici az do pate rady startovniho rostu. To v kombinaci s mekkym podkladem a tim kokotem co stavel druhy kolo «  jo mluvim o tobe » neslibuje velke nadeje na slusny vysledek. S branami jakoby volne rozesetymi po celem svahu a snad i celem udoli, a pri absenci chlapcu z zivelacupu, tak jde spise o boje se sebou samym. Tak ze by prulom nastal v nedeli ?
 
 Odpoledne klasicka navsteva cukrarny ve smrzovce, ktera v nasem zabehnutem itinerari jakoby plizive nahradila navstevy kina smrzovka, mistniho konzumu kde prodavaji pivni raritu « rohozec skalak », i te zaplivane ctyrky ve dvore kde hraje jukebox naplno metal a za popularni hudbu barman s dvema urezanymi prsty a odkroucenou desitkou v base bez varovani strili. 
 
Tak teda nedele. Krasne a slusne zajete prvni kolo, neduverive pohledy mladych zavodniku kdyz na startu svlekam bundu zivelacup a radim se pred ne ve fronte na start « ty vole kubo, dyt te predjel i ten z zivelacupu » snazi se na posledni chvili treneri motivovat sve sverence, a posleze potvrzeni toho, co bylo zrejme jiz z prohlidky. Na projeti takto narocneho slalomu, navic v tech rygolech dnes vazne nemam. Po prvnim spicaru jeste slapu a obbiham branu dokola jak jezevec co mu kamion ujel jednu nohu, ale po druhym padu uz vzdavam. 
 
Dalsi na programu je Bila. V silne sestave a na oblibenem kopci. Tak jdeme na to!