Anketa
Chcete, aby tým ŽC kandidoval do vedení ÚAD SLČR?
Sponzoři

Albrechtice 18.-22.3.

Zřejmě jeden z posledních závodů letošní sezóny

Ve dnech 18.-22.3. se naši zkušení borci sešli v Albrechticích ve složení Sun a RGMS. Sestavu ve čtvrtek doplnil eF a později na sobotní závod AM. Šlo o velice kliklíčové závody, neboť mohly zamíchat pořadím na prvních čtyřech místech. Vzhledem k pozdnímu odjezdu z Brníčka se ve středu stihla jen velmi rychlá příprava lyží, dva vochtlíčky a bucáníčko. Nutno ještě dodat, že se snad poprvé jednalo o slušné ubytování, takhle vysmejčeno jsme snad neviděli od založení ŽC. I přes důkladné hledání jsme neshledali žádný prohřešek proti pravidlům čistoty.

Ráno nás oproti zvyklostem z několika předchozích let přivítala modrá obloha. Ale co hlavně, i terária byla skvěle zabezpečena a nebylo ani stopy po jediném plazovi. Již při prohlídce tratě bylo jasné, že někdo si konečně všimnul hmotnostního potenciálu RGMS a postavil mu trať šitou na tělo, bez zbytečných zatáček. Této šance se RGMS chopil a byly z toho nejlepší body (ty druhý) v GS za posledních 5 let a navíc první místo v ŽC. Nutno ovšem přiznat, že i díky nešťastné diskvalifikaci Suníka. Po takto úspěšném závodu muselo dojít na zaslouženou odměnu, a tak jsme se jako obvykle zastavili v domácí cukrárně na náměstícku ve Smržovce na kávičku a šmetrlónu. Odpoledne jsme pečlivě připravili šelmičky na další den a přece jen byla šance, že GS bude opět rychlý, takže jen tři vochtlíčky v místní špeluňce páté cenové skupiny s nádhernou atmosférou a bucat.

Ranní čistý rozbřesk dával tušit opět skvělé podmínky. A taky, že ano. Opět skvělá trať zajistila posun RGMS na celkové čtvrté místo, zatímco eF se dostal před Suníka do vedení. Závod se do jisté míry podobal dramatu v Karlově, kdy RŽ a RGMS skončili jen pár setin od sebe, což se nyní opakovalo v souboji Suníka s RGMS. A rovnou druhé nejlepší body v sezoně. Což nemohlo skončit opět nikde jinde, než v již zmiňované cukrárně. Ještě by se hodilo dodat, že o co čistější bylo ubytování, tím větší bordel se nacházel jak v restauraci, tak v jejím okolí. Po přípravě lyží nás přijel posílit AM a Silence párty v klasickém Kinoklubu nás nemohla nechat ladem. Zahajovali jsme jako obvykle v páté cenové. Po příchodu do místa dění jsme obdrželi welcome drink a vešli do průměrně znečištěného sálu. RGMS kraloval parketu tak, jak ho nebývá lehké vidět. Bohužel s přibývajícím časem a kyblíčkama se sál čím dál více znečišťoval, jenomže pouze relativně. Tím se stalo, že najednou RGMS zjistil, že se ostatní vypařili, a tak se rozhodl balit jednu z oněch “krásek”. Naštěstí je RGMS vybaven fyziologickou pojistkou (modří už vědí), která zabránila nejhoršímu. 

Zřejmě prvotním přechválením kvality ubytování se jako naschvál stalo, že snad v širokém okolí nezůstal jediný plaz, který by se nám nedostal do pokoje. Jedinou náplastí bylo opětovné skvělé počasí. I přes tento fakt měl RGMS letecký den přes záda, AM si udělat výlet pro diskvalifikaci a tak jako útěcha posloužila opět cukrárna. Doprovodil nás i Ála se Špacírem, ke kterému jsme se navečer přijeli podívat na chaloupku a pomohli mu, aby nedošlo ke zkažení několika jeho lahvinek. K tomu jsme měli výborné grilované masíčko, špízečky za doprovodu zpěvu na naši dvorní kapelu Holki. Poté nás pes dovezl opět do Smržovečky na závěrečné rozloučení s kinosálem a rychle bucat.

Nedělní závod byl za větrného, avšak i tak příjemného počasí, bohužel však nad síly RGMS. Přece jen zavřený slalom mu příliš nesvědčí. I po nedělním závodě došlo na rozlučku s cukrárnou a po nevyřešení ztráty kliklíčů jsme vyrazili zpět k Brníčku. Díky nádhernému počasí s jarní teplotou a skvělému podkladu šlo o nádhernou rozlučku s letošní závodní sezónou pro většinu členů. Někteří se ještě možná někde objeví, dokonce možná i v zahraničí, a těm přejeme hodně zdaru. Předběžně se na všechny těšíme na Jarním zasedání Živěla cupu.