Anketa
Chcete, aby tým ŽC kandidoval do vedení ÚAD SLČR?
Sponzoři

Karlov 13.-15.3.

Velice nečistý závod

V polovině března jsme se ve složení 307, KŠ, Sun, RŽ, eF a RGMS sešli v Karlově. Již při příjezdu jsme při parkování zapadli v hromadě odpadků, což nevěstilo nic dobrého. S obavami jsme opatrně vešli do hotelu a naše obavy nás zdaleka nemohly připravit na realitu. Jednoznačně se jednalo o bezkonkurenčně nejzasviněnější ubytko, jaké jsme letos viděli. Na večeři by se potom hodil rybářský jednodílný oblek a i tak by to zřejmě nepomohlo. Naštěstí zde byla spousta pořádkumilovných trenérů a rodičů, kteří rychle reagovali na naše znechucené pohledy a velice rychle ukliklidili. 

Nedalo se nic dělat a tohle nechutenství se prostě muselo spláchnout, proto jsme požádali o přisednutí starého pána. Když už jsme mysleli, že je starý pán unavený a odchází, připomněl 307 roční výročí narození Elenky, na které když pomyslíme, lámou se nám játra vejpůl. A tak nejen, že se střeček nezvednul, ale ještě zavolal doslova armádu svých kamarádů, kteří nás většinu přemohli, možná i zásluhou extrémní rychlosti obsluhy.

Ráno jsme vyrazili na snídani preventivně v holínkách a maskách, jen RGMS si náhradní obuv zapomněl, tak šel tím svinčíkem bos. Zajímavosti ze závodu byly jen dvě - první byla nenastoupení 307 díky zranění kolene (avizované již v týdnu) a druhou těsný souboj RGMS a RŽ, kde kamarády v součtu časů dělilo pouze 13 setin sekundy. Situace je o to pikantnější, že právě tito borci jsou v pořadí ŽC těsně za sebou s rozdílem pouhých dvou bodů. Drama jak má být. Smutným, bohužel již opakovaným, okamžikem byl nález telefonu RGMS. Při navracení přístroje krásné majitelce mu vykala, což je za poslední dva roky po třetí. Těžko vysvětlovat. 

Sobotní večer proběhl více v klidu, dokonce byli přítomni muzikanti, jako každý rok, a vyžádali si Suníka ke zpěvu. Naše informace, že již v deset spí se zdála nevěrohodná. Nicméně omlouvá Suníka přetrvávající nemoc. V neděli byl závod již bez RŽ, který musel vydělávat. Ideální možnost pro RGMS přeskočit RŽ, jenže si nedokázal poradit s nástrahami tratě. Proto souboj pokračuje již tento čtvrtek v Albrechticích