Anketa
Chcete, aby tým ŽC kandidoval do vedení ÚAD SLČR?
Sponzoři

Elenka + Karlov 14.-16.3.2014

Zabraňování nemocnosti nového ŽC přírůstku plus možná poslední závod bílého kolotoče

 

V polovině března jsem se chystali vybojovat poslední body na pravděpodobně posledním závodě sezony v Karlově. Páteční odjezd nám však přerušila radostná zpráva, že ŽC kinderteam se rozrostl o dalšího člena, tentokrát o Elenku Sochorovou. To způsobilo nemalé komplikace. Zaprvé strejda Pepi musel běžet do železářství pro další řetěz a větší zámek ke sklepu. Za druhé RŽ byl touto zprávou tak vyveden z koncentrace, že původní machrování, že má celý den dovolenou a tudíž jistě přijede poprvé v životě včas, se zcela rozplynulo a ani celý volný den nezabránil tomu, abysme odjeli o skoro dvě hodiny později.

Po prvotních prostojích se nám nakonec podařilo odjet. Setkali jsme se vy Vyškově v nám již známém podniku. Bohaté pohoštění jídlem i pitím rozjíždělo zábavu. Dokonce byl připraven i prvek překvapení v podobě vítaného setkání s 666. Klasická poloha KŠ a hromadící se znečištění podlahy naznačovalo, že je čas odejít. RŽ, 307 a KŠ se odebrali díky příjezdu KroPičky do hajan, RGMS, Zaza, 666, Sun a * navštívili vyhlášený podnik Efko. Co se dělo zde je těžké popsat, takže se spokojíme s informací, že Sun a RGMS dorazili na ubytování v pořádku. Původně nabízená 4 lůžka pro čtyři osoby se zdála jako skvělá nabídka, ale RŽ a RGMS si řeklikli-ne, a probudili se vedle sebe na měkkém koberci v téměř romantickém objetí. Po nekonečných hodinách spánku se ŽC rracing team ve složení RŽ, Sun a RGMS vydal na boj se soupeři do Karlova. Oproti jiným závodům šlo o unikát, neboť dorazili pod svahem mezi absolutně prvními, čímž soupeři vážně znejistěli. 

Jejich nejistotu ovšem rychle napravil RGMS. Při několika neúspěšných pokusech obout se do lyží si vzpomněl na upomínku v telefonu, kde stálo-přemontovat vázání na svoji botu, která byla několikrát přesunuta a zapomenuta. Naštěstí skvěle vybavená servisní zóna u vleku během pár minut napravila technickou potíž, ani skoro nevadilo, že při tom byla největší průtrž mračen v životě. V takto složitých povětrnostních podmínkách jsme se vydali na trať, nicméně s její složitostí si poradil jen RŽ. Dokonce ani samotný pan Pružinka si s ní neporadil. RGMS měl unikátní problém-mezi dvojité sklo Vagusů natekla voda, takže již v půlce jel jakoby přes akvárium, což bylo docela nepříjemné. 

Nutno přiznat, že při čekání na RŽ až sjede druhé kolo, jsme ani nestihli uschnout, natož pak ti, co museli druhé kolo absolvovat. Slovo houžev dostávalo zcela jiné rozměry. Po příjezdu na klasické ubytování a chvilce odpočinku jsme vyrazili na večeři. Ta nebyla špatná, ale pro velké a hladové chlapce nenaplňující. Přesunuli jsme se tudíž do tzv. cukrárny. Zde jsme si dali chlapské jídlo a vrátili se zpět k nám. V tomto kraji jsme samozřejmě nemohli zapomenout na starého pána, tak i přes obtížný pátek jsme se s ním pozdravili. RGMS a jeho kláda si měli se starým chlapíkem co povídat, když tu náhle zjistili, že oba velcí pánové jsou zcela prázdní. Už neměli v sobě žádnou myšlenku a tak odešli domů. Chlapci se pak rovněž vydali spinkat.

O to překvapivější bylo ranní zjištění o znečištění postele, podlahy, koberce a chodby. Po bližší prohlídce se nejdnalo o našeho reprezentanta, takže jsme se štítem vyrazili na další závod. Zde nejvíce smutku zažil RŽ, neboť spoléhal na slib KŠ, že dorazí, tudíž se pojede ŽC a on bude mít šanci přeskočit RGMS v celkovém pořadí. Ale ti, kdo už KŠ nějaký ten pátek znají, trošku tušili tzv.-týý mistře problém. Ano, dobře tušíte, nedorazil, takže se ŽC opět nejelo. Naše odhodlání to sice nesnížilo, nicméně dojezdnost byla bohužel stejná jako předchozí den. 

Na celkovém pořadí se zhola nic nezměnilo, navíc po cestě zpět na obědě v Rýmařově měli zřejmě něco zkaženého, takže byla nezbytná zastávka na odplivnutí. Za chvíli nás už čekalo Brníčko a my očekáváme, zda se ještě pojede nějaký závod, který by mohl zamíchat pořadím na několika příčkách.