Anketa
Chcete, aby tým ŽC kandidoval do vedení ÚAD SLČR?
Sponzoři

Karlov 25.-27.1.2013

Druhý závod bílého kolotoče

 

Poslední víkend v lednu pokračoval bílý kolotoč dvěma slalomy v Karlově pod Pradědem. Závodů se zúčastnili KŠ, 307, RŽ, 666, Sun a RGMS. Tento počet závodníků je maximum pro bodování, takže sliboval tuhý boj o cenné body. I když myslím, že mohu mluvit za všechny zúčastněné, že raději riskovat řidší či nulový bodový zisk, jen když by účast členů byla hojnější. Obzvláště na víkendových podnicích.

Ubytováni jsme byli v podkrovním pokoji s vyjímkou 307, kterého přijela podpořit i rodina, včetně velmi kvalitně zapíjené Terezky. Po dlouhé cestě jsme jen lehce navnadili jazýčky, ne, tím ne, ale pivečkem a třemi velice starýmu muži. Sobotní promrzlý svah prudšího sklonu vzbuzoval totiž obavy. Prohlídka tratě prvního kola, samozřejmě z vleku, obavy potvrdila. Velmi blízko postavené tyče a málo prostoru při výjezdech z vlásenek děsily zejména těžší závodníky s hydrostehny s velmi slabou vytrvalostí. Naštěstí jsme velice zkušení závodníci, takže jsme nástrahy obou kol zvládli v plném počtu. Pravda, někteří museli nahrazovat nedostatek síly samopovzbuzováním, nicméně k dojetí to stačilo. Odpoledne jsme se rozdělili. Část navštívila pizzerii, druhá část sousední útulnou roubenku s enormním výběrem na místě pečených dortíků a cukrářských výrobků. RGMS s Kliklim si objednali všechny tři předkrmy, které byly v nabídce. Byly excelentní, jen bylo potřeba, aby nějak slehly. Takže si RGMS si dal jednu nádhernou tmavou osmnáctku v bílé čepici a pak něco na pití. Jako ideální se jevil velmi starý známý. Jenže informace, že existují dva druhy, tmavý a žlutý, způsobila, že bylo nutné zkusit oboje. Po večeři přišlo vhod pivečko no a jak jinak než starý muž. Jaké bylo ovšem překvapení, když hloupá servírečka se svým o něco hloupějším a škaredým chlapcem oznámili, že světlá verze starého muže již došla, prý měli jen dvě lahve. No nezbylo než pokračovat tmavou verzí, která ovšem nemálo kopala, zhruba z poloviny tak, jako Peťáskem doporučený "výborné gruziňáček". Proto se po vypití i této jediné lahve muselo přejít na Zetko. 

V hotelu bydlela stejná kapela co loňský rok a hned u věčeře se zajímala, zda bude mít večer Suník čas. Proto jsme se po cestě do postýlek zastavili v recepci, kde probíhal Suníkův koncert. Kolem jedné hodiny přišel hudrovat nějaký "závodník", že prý zítra závodí a chtěl by spát. Informace, že my tu jsme rovněž z tohoto důvodu, se mu nezdála příliš relevantní, možná díky zahlédnutí čísla 102 na RGMS krku. Raději byl tedy koncert předčasně ukončen a šlo se spát.

Ráno bylo krušné, nakonec znáte to. Někteří se reinkarnovali až po odchodu všech na svah, nicméně výhodná poloha vleku hned vedle tratě opět skliklidila úspěch v podobě dodatečné prohlídky. I RGMS, který o profilu tratí, přesazenosti bran či zavření tratě ví asi tolik, co pan Pružinka o technice brakáž a bujarých alkoholových večírcích, zhodnotil, že půjde o velmi obtížnou trať. Z třicítky vyjelo dvanáct chlapců (šlo o neúspěch v trati nikoli o nezvládnutou sexuální techniku) včetně onoho pana Pružinky, což nevěstilo nic dobrého. Bohužel nástrahy tratě byly obtížné i pro zkušené závodníky Živěla cupu.

Nejprve KŠ opustil trať v důsledku zlomení slalomové hole, byl následován Suníkem, který si neporadil s přesazenou bránou v nejprudší části. RŽ trať opustil jen na chvíli, s vypětím sil vyšlapal problémový kus tratě a závod dokončil. Nervozita na startu se stupňovala, přestože informace o těchto výpadcích se nahoru nedostala. Blížil se zlatý hřeb. Byla totiž spuštěna prohlídka tratě žen, tudíž bylo jasné, že RGMS pojede tratí a budou ho sledovat úplně všichni, což na kliklidu moc nepřidá. To je skoro horší, než když vás vynechají v grupen sexu. Po excelentním startu (být mezičas ve třetí bráně, tak by se vidělo) s výkřikem POWER!! bylo dějište jen jeho. Jak se dozvěděl od Klikliho. Bylo to jako ve westernu, když do hlučného saloonu vstoupí hydropistolník, všechno stichne a všichni mlčky s otevřenými ústy pozorují každý jeho pohyb. 

Snad přílišná pýcha z nebývalého zájmu, kdy jej místo poloviny startovního pole a všech rozhodčích povzbuzovalo pole celé, snad přítomnost kamer České televize, způsobilo přílišnou jistotu v jízdě. Ta byla podpořena bezchybným průjezdem nejtěžší části tratě, kde vypadli i ti nejlepší, dokonalou kombinací technik brakáž a šklh. Díky takto nabraná enormní rychlosti najel do poslední vlásenky příliš rychle a při výjezdu již oslabená hydrostehna nebyla schopna překlopit masu svalů a břicho do správného směru. Ne, na žádnou část jsem nezapomněl, neboť na jisté obeplé věci v elasťákách na treninku si RGMS vzpomněl v zápětí, zejména ve chvíli, kdy nezvládnutou bránou dostával přes ty svoje. Zklamaní fanoušci a zahozená kamera naštvaného kameramana České televize byla tvrdým trestem. 

Do druhého kola tak nastoupili pouze 666, 307 a RŽ, jistíci díky šlapání chvost startovního pole. Jejich plné závodní nasazení můžete vidět ve fotogalerii. Průběžné pořadí jste mohli sledovat na ŽC Twitteru, změny v celkovém pořadí jsou rovněž započítány v pravé části stránek. Po sdělení všech postřehů ze závodního víkendu, ANALyzování všech chyb jsme se rozloučili tradičním obědem v pivovaru Excelent v Rýmařově a už se moc těšíme za dva dny na závodní maraton do Albrechtic. Skol